Malzemeler:
- 2 Yemek Kaşığı Oda Sıcaklığında Tuzsuz Tereyağı
- 170 Gr. Bitter Çikolata
- 2 Yemek kaşığı toz şeker
- 2 Büyük Yumurta
- 1/2 Çay Kaşığı Vanilya Özü (Yada vanilin)
- Üstüne serpmek için iri tuz
- 3 Çorba Kaşığı Un
- Kekin içine koymak için Tuzlu Karamel (Tuzlu Karamel Yapılışı İçin Tıklayınız)
Yapılışı:
1- İki 175 ml lik sufle kabınızın tabanlarını parşömen kağıdı ile kaplayın ve kenarlarını yağlayın. Kenara kaldırın.
2- Çikolatayı ve 2 Çorba Kaşığı yağı benmari usulü aynı kasede eritin. (Benmari Usulü Eritme Nedir ? Tıklayın)
3- Daha sonra bu çikolata karışımının soğumasını bekleyin ve sonra şekeri,yumurtaları,vanilyayı ve tuzu içine koyarak karıştırın.
4- Daha sonra unu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
5- Daha sonra bu karışımı, iki farklı (yada daha fazla) sufle kabına ayrıştırın. Yukarıda linkini verdiğimiz karamel tarifindeki karamellerden birer tane hamurların içine koyun ve içinde kaybolana kadar itin.
6- Kekleri, önceden 205 derecede ısıtılmış fırında 12-13 dakika kadar pişirin.
7- Daha sonra kekleri dikkatli bir şekilde servis edeceğiniz tabaklara çıkarın.
8- Üstünü iri tuzlarla süsleyebilirsiniz.
9- Karamelli dondurma ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun !
Yorum Gönder