A+ A-

Nefis Karamelli Lav Kek

Salted Caramel Lava Cakes

Malzemeler:

- 2 Yemek Kaşığı Oda Sıcaklığında Tuzsuz Tereyağı 
- 170 Gr. Bitter Çikolata
- 2 Yemek kaşığı toz şeker
- 2 Büyük Yumurta
- 1/2 Çay Kaşığı Vanilya Özü (Yada vanilin)
- Üstüne serpmek için iri tuz
- 3 Çorba Kaşığı Un
- Kekin içine koymak için Tuzlu Karamel (Tuzlu Karamel Yapılışı İçin Tıklayınız)


Yapılışı:

 1- İki 175 ml lik sufle kabınızın tabanlarını parşömen kağıdı ile kaplayın ve kenarlarını yağlayın. Kenara kaldırın.

2- Çikolatayı ve 2 Çorba Kaşığı yağı benmari usulü aynı kasede eritin. (Benmari Usulü Eritme Nedir ? Tıklayın)

3-  Daha sonra bu çikolata karışımının soğumasını bekleyin ve sonra şekeri,yumurtaları,vanilyayı ve tuzu içine koyarak karıştırın.

4- Daha sonra unu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.


5- Daha sonra bu karışımı, iki farklı (yada daha fazla) sufle kabına ayrıştırın. Yukarıda linkini verdiğimiz karamel tarifindeki karamellerden birer tane hamurların içine koyun ve içinde kaybolana kadar itin.


6- Kekleri, önceden 205 derecede ısıtılmış fırında 12-13 dakika kadar pişirin.

7- Daha sonra kekleri dikkatli bir şekilde servis edeceğiniz tabaklara çıkarın.

8- Üstünü iri tuzlarla süsleyebilirsiniz.

9- Karamelli dondurma ile servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun !

Salted Caramel Lava Cakes

hamurlu-tatlilar, ilginizi-cekecek-tarifler, sufle, lav kek, kek, karamelli kek, karamelli sufle,