A+ A-

Çikolatalı Karamelli Yulaf Barlar




[fquote style="left"] Malzemeler:
-2 Bardak yulaf (yada yulaf kepeği)
- 3/4 Bardak Un (105 gram)
-1/2 Bardak Esmer Şeker (100 gram)
- 1 Çay Kaşığı kabartma Tozu
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Fincan Eritilmiş Tereyağı
- İki 1/2 bardak yarı tatlı çikolata parçacıkları
-50 Ymuşak Karamel ( Karamel Yapımı İçin Tıklayın)
- 1/2 Bardak Sıvı Krema

[/fquote] Hazırlanışı:

1- Fırınınızı önceden 175 derecede ısıtın.
2- Büyük bir karıştırma kabına yulaf,un,esmer şeker,kabartma tozu, tuzu ve eritilmiş yağı aktarın.İyice karışana kadar ve gevrek bir kıvama gelene kadar karıştırın.
3- Tepsiye yapışmayacak bir şekilde yağlayarak parşömen kağıdı serin.
4- Karışımın yarısını bu tepsiye boşaltın ve sıkı bir kıvama gelene kadar üstlerinden bastırarak tepsiye yayın.
5- Karışımın üstüne çikolata parçacıklarını dökün ve tepsiye yayın.
6- Karameli eritip üstüne kremayı dökerek karıştırın. (kendi karamel tarifinizi kullanabilirsiniz)
7- Bu karamelide çikolata parçacıklarının üstüne gezdirin ve tepsiye yayın.
8- Daha sonra önceki karışımdan kalan karışımın yarısınıda tepsiye koyun ve iyice tepsiye yayın.
9- Üstüne birazdaha çikolata parçacıkları koyun.
10- Fırında 20-25 dk kadar altın kahverengi rengini alana kadar pişirin.
11- Kesmeden önce tamamen soğumasını bekleyin.

Afiyet Olsun !

hamurlu-tatlilar, amerikan-tatlilar, ilginizi-cekecek-tarifler, en-cok-okunan, yulaflı kek, yulaflı bar, karamelli bar