A+ A-

Ispanaklı Mozzarella Çubukları

Spinach Dip Mozzarella Sticks



[fquote] Malzemeler

236 ML = 226 gram Yumuşamış Krem Peynir
1/2 Su bardağı Süzülmüş Ispanak
2 Bardak doğranmış mozzarella peyniri (yada kaşar)
1 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
2 bardak un
 4 yumurta, çırpılmış
 2 bardak galeta unu 
 Kanola yağı, kızartma için

[/fquote] Yapılışı

Orta boy bir kapta, krem peynir, ıspanak, domates, tuz, mozeralla peyniri (kaşar), sarımsak tozunu iyice karışına kadar karıştırın. Karışmış olan karışımı, parşömen kağıdı kaplanmış tepsiye yayın. 30 Dakika boyunca dondurun.

Donmuş ıspanaklı karışımı kesme tahtasının üstüne alın parşömen kağıdını üstünden çıkartın. 1 Santimetre genişliğinde çubuklar olacak şekilde dik olarak kesip daha sonrada tam ortadan ikiye bölecek şekilde donmuş hamuru kesin. (videoda gösterildiği şekilde)

Daha sonra oluşan çubukları sırasıyla: una,yumurtaya, sonra galeta ununa sonra tekrar yumurtaya ve son olarak tekrar galeta ununa batırın. Batırdığınız çubukları kenara bir tabağa ayırın.

Orta ateşte bir tencerede yağı kızdırın ve çubukları 30 saniye kadar kızartın.

Video




Afiyet Olsun !

Source: BuzzFeed

aperatif-tarifler, kahvaltılık, kahvaltilik, ilginizi-cekecek-tarifler, 30saniye, ıspanaklı, mozzarella, çubukları,