A+ A-

Tuzlu Karamel Parçaları

Soft Vanilla and Pink Salt Caramels

Malzemeler:

-300 Gram (1/2 su bardağı) şeker
-170 Gram (yarım fincan) bal
-1 yemek kaşığı vanilya özü (yada vanilin)
-240 ml (1 su bardağı) sıvı krema
-115 Gram oda sıcaklığında Tuzlu Tereyağı 
- Bulabilirseniz  iri pembe himalaya tuzu



Hazırlanışı:

1- Bir tencerenin içine şekeri,balı ve vanilyayı koyun. Daha sonra ocağa koyun ve karamelize olana kadar ocakta tutun. (koyu kahverengi olana kadar)

2- Bu arada da kremayı kaynama noktasına yaklaşana kadar pişirin.

3-Şeker karışımı istediğiniz kıvama gelince yağı azar azar ekleyerek iyice karıştırın.

4-Isınmış kremayı ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çırpın.

5- Sıcaklığı 126 dereceye ulaşana kadar pişirin.


6- Bir tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın ve karamel karışımını üstüne yayın ve 10 dakika kadar soğumaya bırakın.

7- Şimdi iri pembe tuzu üstüne serpin.

8- Tamamen soğuduktan sonra küçük parçalar halinde kesin.

9- Saklamak için kağıda yada poşete sarabilirsiniz.

Soft Vanilla and Pink Salt Caramels