Malzemeler:
-300 Gram (1/2 su bardağı) şeker
-170 Gram (yarım fincan) bal
-1 yemek kaşığı vanilya özü (yada vanilin)
-240 ml (1 su bardağı) sıvı krema
-115 Gram oda sıcaklığında Tuzlu Tereyağı
- Bulabilirseniz iri pembe himalaya tuzu
Hazırlanışı:
1- Bir tencerenin içine şekeri,balı ve vanilyayı koyun. Daha sonra ocağa koyun ve karamelize olana kadar ocakta tutun. (koyu kahverengi olana kadar)
2- Bu arada da kremayı kaynama noktasına yaklaşana kadar pişirin.
3-Şeker karışımı istediğiniz kıvama gelince yağı azar azar ekleyerek iyice karıştırın.
4-Isınmış kremayı ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
5- Sıcaklığı 126 dereceye ulaşana kadar pişirin.
6- Bir tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın ve karamel karışımını üstüne yayın ve 10 dakika kadar soğumaya bırakın.
7- Şimdi iri pembe tuzu üstüne serpin.
8- Tamamen soğuduktan sonra küçük parçalar halinde kesin.
9- Saklamak için kağıda yada poşete sarabilirsiniz.
Yorum Gönder