Tarifin Videosu
Malzemeler
8–10 Kişilik
10-11 Adet Eti Burçak (veya benzeri)
7 çorba kaşığı eritilmiş yağ
Yaklaşık 650 gram Krem Peynir
1½ bardak pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya ekstratı (Bunun yerine vanilin kullanabilirsiniz)
1½ bardak erimiş çikolata parçacıkları
2 bardak eritilmiş fıstık ezmesi
1 bardak pudra şekeri (Fıstık ezmesi için)
7 çorba kaşığı eritilmiş yağ
Yaklaşık 650 gram Krem Peynir
1½ bardak pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya ekstratı (Bunun yerine vanilin kullanabilirsiniz)
1½ bardak erimiş çikolata parçacıkları
2 bardak eritilmiş fıstık ezmesi
1 bardak pudra şekeri (Fıstık ezmesi için)
Hazırlanışı
1- Eti Burçakları bir torbaya koyarak merdane yardımıyla ince kırıntı haline gelene kadar parçalayın. (Videodan izlemenizi tavsiye ederiz)
2- Parçaladığınız bisküvileri bir kaseye koyun ve üstüne eritilmiş yağı dökün ve karıştırın.
3-Bu karışımı videodaki gibi bir tepsiye dökerek üstünden bastırın ve tabana iyice yayın.
4- Büyük bir kapta yumuşamış krem peyniri pürüzsüz bir hal alana kadar iyice karıştırın.
5- Pudra şekerini ve vanilyayı ilave edin ve topaklar yok olana kadar karıştırın.
6- Erimiş çikolatayı da üzerine ekleyin ve renk eşit olana kadar karıştırın.
7- Karışımı, kabın içinde bulunan bisküvi parçalarının üstüne dökün ve pürüzsüz bir hal alana kadar üstünü eşit bir şekilde düzleyerek yayın. Daha sonra soğumaya bırakın.
8- Büyük bir kapta eritilmiş fıstık ezmesini ve 1 bardak pudra şekerini karıştırın.
9- Fıstık ezmeli bu karışımı da soğumuş ve dinlenmiş olan Cheesecake'in üstüne dökün ve düz bir hal alana kadar bıçak yardımıyla yayın.
10- 3-4 Saat soğutucuda bekletin.
11- Afiyet Olsun !
Yorum Gönder