A+ A-

Mantı Kızartması



Tarifi Görmek İçin Lütfen Beğenin ve Paylaşın !


[lock] Malzemeler:
  • Mantı
  • Un
  • Yumurta karışımı (3 yumurta ve 60 ml süt)
  • Kurutulmuş fesleğen ve kekik ile karıştırılmış ekmek kırıntıları
  • Marinara sosu
  • Kızartma yağı
Tarif:
  1. Mantı donmuş haldeyse önce çözülmeye bırakın.
  2. Mantıyı önce una, sonra yumurta sarısına, sonra ekmek kırıntısına bulayın.
  3. Kızartma yağını büyük bir tencere ya da tavaya koyun, 180 dereceye getirin.
  4. Mantıları dikkatlice yağa ekleyin ve kalabalık bir şekilde kızartmayın, gruplar halinde ortalama bir dakika sararana kadar kızartın.
  5. Mantıların fazla yağını süzmeniz, için havlu peçeteye çıkartın.
  6. Ilık Marinara sos ile servis edin.

Yapılışı:


[/lock]