Öncelikle.. Şu karışıma bir bakın...
Şuna...
Şu kabaran karışıma...
Şimdi Sıra Sizde...
[fquote style="left"]
Malzemeler:
-2 Su bardağı şeker
-1/2 Su bardağı mısır şurubu
-1/3 Bardak su
-1 Yemek kaşığı kabartma tozu
-1 yemek kaşığı bitter çikolata
- Deniz Tuzu
-Termometre
[/fquote] Hazırlanışı:
1- Tepsiye parşömen kağıdı serin
2-Orta ateşte büyük bir tencereye şekeri,mısır şurubunu, suyu aktarın
3- Daha sonra karıştırıp kaynamaya bırakın. Daha sonra 150 dereceye kadar ısınmasını sağlayın ve bu sırada karıştırmayın.
4-150 dereceye gelen karışımı ocaktan alıp içine kabartma tozu ekleyin ( bu sırada hızlı bir şekilde çalışmaya özen gösterin) ve en fazla beş saniye boyunca çırpın. Karışım kabarmaya başlayacak, kabaran karışımı önceden hazırladığınız tepsinin içine dökün ve 1-2 saat hiç hareket ettirmeden donmasını bekleyin.
5-1-2 saat sonra donmuş karışımı tepsisinden çıkarın ve bir bıçağın yada kaşığın yadımı ile ortadan vurarak karışımın parçalanmasını sağlayın ve videodaki gibi parçalayın.
6- Çikolata karışımını mikro dalga fırında eritin.
7- Şekerleme parçalarını çikolataya batırın ve buzdolabında 15 dk. kadar bekletin.
Afiyet Olsun !
Video:
Şuna...
Şu parçalanan peteğe...
[fquote style="left"]
Malzemeler:
-2 Su bardağı şeker
-1/2 Su bardağı mısır şurubu
-1/3 Bardak su
-1 Yemek kaşığı kabartma tozu
-1 yemek kaşığı bitter çikolata
- Deniz Tuzu
-Termometre
[/fquote] Hazırlanışı:
1- Tepsiye parşömen kağıdı serin
2-Orta ateşte büyük bir tencereye şekeri,mısır şurubunu, suyu aktarın
3- Daha sonra karıştırıp kaynamaya bırakın. Daha sonra 150 dereceye kadar ısınmasını sağlayın ve bu sırada karıştırmayın.
4-150 dereceye gelen karışımı ocaktan alıp içine kabartma tozu ekleyin ( bu sırada hızlı bir şekilde çalışmaya özen gösterin) ve en fazla beş saniye boyunca çırpın. Karışım kabarmaya başlayacak, kabaran karışımı önceden hazırladığınız tepsinin içine dökün ve 1-2 saat hiç hareket ettirmeden donmasını bekleyin.
5-1-2 saat sonra donmuş karışımı tepsisinden çıkarın ve bir bıçağın yada kaşığın yadımı ile ortadan vurarak karışımın parçalanmasını sağlayın ve videodaki gibi parçalayın.
6- Çikolata karışımını mikro dalga fırında eritin.
7- Şekerleme parçalarını çikolataya batırın ve buzdolabında 15 dk. kadar bekletin.
Afiyet Olsun !
Video:
Yorum Gönder