A+ A-

Mükemmel Petek Şekerleme

Öncelikle.. Şu karışıma bir bakın...

 
Şuna...

Şu kabaran karışıma...

Şu parçalanan peteğe...


Şimdi Sıra Sizde...


[fquote style="left"]
Malzemeler:

-2 Su bardağı şeker
-1/2 Su bardağı mısır şurubu
-1/3 Bardak su
-1 Yemek kaşığı kabartma tozu
-1 yemek kaşığı bitter çikolata
- Deniz Tuzu
-Termometre

[/fquote] Hazırlanışı:

1- Tepsiye parşömen kağıdı serin
2-Orta ateşte büyük bir tencereye şekeri,mısır şurubunu, suyu aktarın
3- Daha sonra karıştırıp kaynamaya bırakın. Daha sonra 150 dereceye kadar ısınmasını sağlayın ve bu sırada karıştırmayın.
4-150 dereceye gelen karışımı ocaktan alıp içine kabartma tozu ekleyin ( bu sırada hızlı bir şekilde çalışmaya özen gösterin) ve en fazla beş saniye boyunca çırpın. Karışım kabarmaya başlayacak, kabaran karışımı önceden hazırladığınız tepsinin içine dökün ve 1-2 saat hiç hareket ettirmeden donmasını bekleyin.
5-1-2 saat sonra donmuş karışımı tepsisinden çıkarın ve bir bıçağın yada kaşığın yadımı ile ortadan vurarak karışımın parçalanmasını sağlayın ve videodaki gibi parçalayın.
6- Çikolata karışımını mikro dalga fırında eritin.
7- Şekerleme parçalarını çikolataya batırın ve buzdolabında 15 dk. kadar bekletin.

Afiyet Olsun !

Video: