Sarımsak Soslu Dana Eti Kebap

Beef Kebabs With Garlic Sauce


Malzemeler

-Yaklaşık 1 kilo sığı filetosu/bonfilesi 3 cm küpler şeklinde kesilmiş
-1 yemek kaşığı doğranmış sarımsak
-1/2 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
-1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı damıtılmış beyaz sirke
- yarım fincan zeytinyağı
- 3 dolmalık biber (kırmızı-sarı- ve yeşil) 3 cm parçalar halinde kesilmiş
- 1 kırmızı soğan 3 cm parçalar halinde kesilmiş
Sarımsak Sosu İçin
-1 Fincan diş sarımsak soyulmuş
-1 çay kaşığı tuz
-4 bardak ayçiçek yağı
- 1 limon suyu 

Hazırlanışı

1- Açılır kapanır dondurucu poşetinin içine eti,sarımsağı,kişnişi,kimyonu,kırmızı biberi,beyaz sirkeyi ve zeytin yağını ekleyin. Poşeti kapatın ve etin sosu emmesi için çalkalayın. Buzdolabında 24 saat bekletin.
2- Bir Mutfak robotuna sarımsak dişlerini atın ve sarımsak ince kıyılmış hale gelene kadar robotu çalıştırın.
3- Tuzu ekleyin ve robotu çalıştırmaya devam edin.
4- Robot çalışmaya devam ederken üsttünden 4 su bardağı kadar ayçiçek yağını ve yarım çay kaşığı kadar limon suyunu yavaş yavaş ve ara ara koyun.Sos hafif yumuşak ve kremsi olmalıdır.
5- Sosu 1 hafta boyunca hava geçirmez bir kapta buzdolabında tutun.
6- Etleri videoda gösterildiği gibi pişirip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun !

ana-yemekler, etli-yemekler, kebap, soslu kebap, dana eti kebap, sarımsak soslu kebap,