9 Kişilik
MALZEMELER
220 gram kaliteli çikolata
¾ fincan eritilmiş tereyağı,
1¼ fincan şeker
2 yumurta
2 çay kaşığı vanilya Özü (Yada vanilin)
¾ fincan un
¼ fincan kakao tozu 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Hazırlanış videosunu da izlemenizi tavsiye ederiz.
1. Fırını 180 ° C'ye ısıtın.
2. Çikolatayı parçalarına ayırın. Yarısını eritin, diğer yarısını sonrası için saklayın.
3. Tereyağı ve şekeri karıştırın, ardından yumurta ve vanilyayı ekledikten sonra yumuşak ve hafif renkte olana kadar 1-2 dakika çırpın.
4. Erimiş çikolatayı içine ekledikten sonra çırpın (çikolatanın çok sıcak olmadığından emin olun, aksi takdirde yumurtalar pişebilir), sonra un, kakao tozu ve tuzu içine ekleyin.
5. Kuru malzemeleri , eleyerek ekleyin fazla karıştırmamaya özen gösterin, çünkü bu brownie nin kek gibi olmasına neden olacaktır.
6. Çikolata parçalarını ekleyin, ardından pişirme kağıdıyla kare bir fırın kabını kaplayın.
7. Keklerinizi ne kadar yumuşak istediğinize bağlı olarak 20-25 dakika pişirin, ardından tamamen soğumaya bırakın, sonra soğuk bir bardak süt ile servis yapın!
Yorum Gönder